[DUTCH] SPANNING! ZO VEEL SPANNING! ~ Break a Leg door Chinouk Thijssen

Review

Break a Leg (Truth or Dance #2)TITEL: Break a Leg #2 [Truth or Dance #1]
AUTEUR: Chinouk Thijssen

VERSCHENEN: 28 mei, 2019
UITGEVERIJ: Clavis Uitgeverij
FORMAT: Hardcover

GENRE: YA Thriller
GOODREADS RATING: 4.41

TRIGGERS: Paniekaanvallen, eetstoornis, stikspel, moord, homofobie, gedwongen uit de kast komen
REPS: Angststoornis, LGBTQIA personages, POC

BLURB
Dit jaar zou alles anders worden. Maar nu India is toegelaten op de vervolgopleiding van het conservatorium wordt ze ook daar lastiggevallen. Via de groepschat Truth or Dance stuurt een anomieme stalker haar en haar vriendinnen nieuwe opdrachten – nog gevaarlijker dan vroeger en met nog ergere gevolgen als ze niet gehoorzamen. De meiden leven voor het ballet, maar zijn ze klaar voor een dans des doods?

GOODREADSAMAZON.DEBOL.COMSTANDAARD BOEKHANDEL
Ik krijg niks door deze links te delen!

Standaard

Zo gezegd, zo gedaan.. In mijn recensie over Truth or Dance liet ik al vallen dat ik onmiddellijk het tweede deel ook gelezen heb. Natuurlijk deel ik dan ook mijn recensie daarvoor met jullie!

The good

Zoals het eerste boek, begint ook Break a Leg met een proloog in het “nu” om dan terug te springen na twee jaar eerder. Elk boek gaat dus over een schooljaar, wat op zich wel leuk is.
Door die proloog was ik ook onmiddellijk nieuwsgierig naar wat er nu allemaal gaat gebeuren als de volgende twee schooljaren om zijn. Helemaal omdat het ook nu weer heel spannend was! Maar.. Ja, daar moeten we nog even op wachten.

Hoe dan ook!

Gedurende de eerste hoofdstukken worden de gebeurtenissen uit Truth Or Dance aangehaald. Dit gebeurde op een erg aangename manier. Omdat ik de boeken onmiddellijk na elkaar gelezen had, kon dit al eens een irritatiepuntje worden zoals ik bij andere series kan hebben, maar dat is niet het geval. Duimpje omhoog voor Chinouk!

Ook deze keer bleef ik naar aanwijzingen zoeken, probeerde ik de dader te vinden maar elke keer als ik dacht dat ik iets op het spoor was.. Ja, dan gebeurde er weer iets om duidelijk te maken dat ik het fout had. Dit zorgde er echt wel voor dat ik met het verhaal bezig bleef en het dus ook heel snel uitgelezen had.

The bad

Het enige minpuntje is eigenlijk dat ik mezelf niet kon vinden in het romantische luikje van het verhaal. Het begon mooi en realistisch, maar ik miste toch een aantal stappen waardoor de relatie nep aanvoelde. Ik denk dat dit komt doordat de focus van het boek helemaal niet daarop ligt, waardoor we dus automatisch groei op romantisch gebied wat missen. Wel jammer, want het kon meer dimensie geven aan de personages.

Ook in dit deel werd de eetstoornissen die duidelijk aanwezig zijn niet echt op een correcte manier aangepakt naar mijn gevoel…

3.5
Het einde van dit boek maakte me alvast enorm nieuwsgierig naar het derde en laatste deel in deze reeks. Ik kan niet wachten om te ontdekken wie achter de berichtjes en gebeurtenissen zit!

Hoe belangrijk is het voor jullie dat problematische dingen – zoals eetstoornissen – correct aangehaald worden in boeken? Of maakt het jullie niet echt uit?

Nametag

twitterinstagramgoodreadsfacebookbloglovinamazon

4 thoughts on “[DUTCH] SPANNING! ZO VEEL SPANNING! ~ Break a Leg door Chinouk Thijssen

 1. Een boek dat maak je nieuwsgierig voor de volgende is altijd een goeie teken Kathy (het is zo bizar te schrijven in Nederlands LOL). Ik hoop dat ik niet te veel vergissingen heb gemaakt!

  Liked by 1 person

 2. Ik voelde me verplicht te reageren omdat dit een Nederlandse blogpost is en het is alweer even geleden dat ik in het Nederlands geschreven heb :-P. Ik heb met plezier je review gelezen en het klinkt als een boek dat ik ook in no-time uit zou lezen. Ik denk dat het belangrijk is eetstoornissen en dat soort dingen correct te omschrijven. Veel mensen lezen boeken om zich te identificeren met de hoofdpersoon en leren dus over problemen in boeken. Als ze verkeerd omschreven worden kan dat schadelijk zijn.

  Liked by 1 person

  1. Haha, daardoor hoef je je toch niet verplicht te voelen! Al doet het me ook wel raar om plots in het Nederlands te schrijven en reageren. 😛

   Inderdaad! Zowel verkeerd omschrijven als niet correct behandelen kan enorm schadelijk zijn. Op zich snap ik dat er niet op gefocust wordt, omdat het geen deel van het verhaal is, maar aan de andere kant.. Zo kunnen jongeren denken dat die “maaltijden” normaal zijn.. Wat dus niet echt het geval is..

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.